Comencen les obres d’adequació a l’heliport de Port del Comte

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través d’Aeroports de Catalunya, ha iniciat obres de millora i manteniment de l’heliport de Port del Comte (Solsonès), que permetran adequar la infraestructura a les necessitats vigents i millorar-ne la seguretat.

Aquesta actuació s’emmarca en el pla de manteniment i millora de 12 heliports d’emergències que el Departament està portant a terme des de l’any passat. Fins al moment, s’ha actuat 7 heliports (Campdevànol, La Molina, Tírvia, Tremp, Boca Sud del Túnel de Vielha, Vilaller i Berga), i des de fa dues setmanes treballa a l’heliport de Vallter 2000. L’actuació a Port del Comte comportarà un cost aproximat de 23.900 euros.

Les tasques seran: desbrossar una àrea de 1.714m2, repavimentar la plataforma de l’heliport (s’eliminarà el paviment existent i s’hi estendrà un de nou, que millorarà la seguretat en les maniobres d’enlairament i aterratge, així com la circulació de vehicles d’emergència), es milloraran els accessos i la senyalització i es renovarà la tanca perimetral (substituint la malla existent per un tancament de fusta en una longitud total de 172 metres, i amb una alçada d’1,1 metres) i per últim s’instal·larà una nova màniga de vent.